new post

Dragostea NU este atracție sexuală și atât. Așa cum atracția sexuală nu este o mare garanție pentru dragoste. Ca absolvent de Litere, nu de Psihologie, o să fac o comparație de pe terenul meu: Când doi oameni fac dragoste COMUNICĂ. Vorbesc în alt fel. Și așa se face că uneori descoperă că NU VORBESC ACEEAȘI LIMBĂ! Și merg fiecare pe drumul lui dacă niciunul nu vrea să învețe limba celuilalt sau nu învață amândoi una nouă, inventată, cum era Esperanto.

Dragostea nu e de ajuns?

Ba este. Cu condiția să fie dublă. Să iubești de unul singur e doar o fundătură fără sfârșit. O încăpățânare prostească. patologică. Omul nu-și caută jumătatea, că el este întreg. N-are o jumătate de corp, o jumătate de creier, o jumătate de inimă. Dar are o jumătate de dragoste și îl caută pe cel care are cealaltă jumătate de dragoste să facă un sentiment întreg.

Dragostea este de ajuns când nu e un capăt de linie unde trenul oprește să moară, ci atunci când este un vehicol de două locuri. Extensibil cu încă unul sau două sub formă de scaune de copil.

Dragostea este de ajuns atunci când este… dragoste. Problema e că mulți dintre psihologi vorbesc despre probleme prin care n-au trecut, despre perioade din viață la care n-au ajuns și despre sentimente pe care nu le-au trăit. Eroarea lor nu mi s-ar părea gravă dacă singurii care ar suferi ar fi chiar ei. Dar nu e așa. Iar ce strică ei nu e ca la coafor. În trei săptămâni îți crește părul la loc! Dar înăuntru? Parcă e mai bine să n-ai decât întrebările decât să te împiedici de răspunsuri greșite!

Dragostea e de ajuns. Însă, deși se vorbește mult despre ea, sunt destui oameni care n-au întâlnit-o. Au avut parte doar de surogate. De înlocuitori. Și nu poți să ai o părere despre cafea când, vorba celor de la Paraziții, te freci ca nesu’

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s